Voor organisaties die op zoek zijn naar ondersteuning bij een managementsysteem volgens:
ISO 9001 (kwaliteit)
ISO 9001 is de standaard norm voor managementsystemen gericht op het vermogen van de organisatie om consequent producten of diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en de klanttevredenheid te verhogen.
ISO 14001 (milieu)
ISO 14001 is de standaard norm voor managementsystemen gericht op het vermogen van de organisatie om haar milieu prestaties te verbeteren; te voldoen aan compliance verplichtingen en haar milieu doelstellingen te bereiken.
OHSAS 18001 (arbo)
ISO 14001 is de standaard norm voor managementsystemen gericht op het vermogen van de organisatie om haar arbo prestaties te verbeteren; te voldoen aan compliance verplichtingen en haar arbo doelstellingen te bereiken.
ISO 27001 (informatiebeveiliging)
ISO 27001 is de standaard norm voor managementsystemen gericht op de bescherming van de vertrouwelijkheid, integriteit en de beschikbaarheid van informatie door een risicobeheerproces toe te passen en geeft belanghebbenden het vertrouwen dat risico’s adequaat worden beheerd.
ISO/HKZ
Het keurmerk van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn: onafhankelijk en betrouwbaar. Met het HKZ-keurmerk kunnen organisaties en praktijken laten zien dat zij serieus werk maken van kwaliteit van zorg en dat ze voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden door klanten, professionals en relevante stakeholders. Een organisatie met het HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.
MVO Prestatieladder
De MVO Prestatieladder Managementsysteem is de standaard voor managementsystemen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en voorziet in de behoefte om vanuit maatschappelijke betrokkenheid duurzame ontwikkeling concreet, objectief en aantoonbaar te kunnen maken. Deze certificatienorm is samengesteld op basis van principes zoals verwoord in de internationale richtlijnen voor sustainability (de ISO 26000), stakeholdermanagement (AA1000) en indicatoren en rapportage (GRI).
CO2 Prestatieladder
De Co2 prestatieladder is een instrument dat bedrijven stimuleert om de eigen CO2-uitstoot - en die van hun leveranciers - te kennen en permanent te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot als gevolg van de eigen bedrijfsvoering en de eigen projecten terug te dringen. De ladder stimuleert bedrijven vervolgens om die maatregelen daadwerkelijk uit te voeren en bovendien de verworven kennis transparant te delen en samen met collega's, kennisinstellingen, maatschappelijke partijen en overheden actief te zoeken naar mogelijkheden om de uitstoot gezamenlijk verder terug te dringen. Opdrachtgevers die de ladder inzetten bij aanbestedingen belonen bedrijven die CO2-reductie serieus nemen met fictieve korting op de inschrijfprijs.
TAPA / AEO (Authorized Economic Operator)
TAPA en AEO zijn standaarden voor organisaties die ten aanzien van veilige opslag en transport (over weg, water of door de lucht) aan hun belanghebbenden (opdrachtgevers en wetgevers) aantoonbaar willen maken dat zij de daarvoor noodzakelijke maatregelen hebben geïmplementeerd en periodiek controleren. De TAPA standaard is vooral van toepassing op luchtvracht. Bedrijven die aan het internationale handelsverkeer deelnemen èn die moeten voldoen aan internationele wet- en regelgeving hebben maatregelen doorgevoerd en geïmplementeerd volgens de AEO Guidelines.